fysiotherapie haarlem

Blessureleed voorkomen

Elke sporter kent het wel, blessures. Ineens een stekende spier tijdens het sporten en vervolgens de dag erna niet meer kunnen bewegen. Nu teamsporten uitoefenen weer mogelijk is, ontstaan er bij veel sporters weer blessures. Misschien heb je wel 2 maanden stilgezeten omdat je niet mocht voetballen en omdat de sportscholen dicht waren vanwege de maatregelen. Vervolgens begin je weer met trainen, toon je net even te veel inzet en lig je er vervolgens weer enkele weken vanaf. Zeker nu wanneer je mogelijk onregelmatig kunt sporten is het belangrijk om goed op je spieren te letten en om voorzichtig te zijn voor je lichaam. Of je nu hockeyt, voetbalt, hardloopt of welke sport dan ook. Het blijft altijd belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. 

Sportmassage

Een goede preventieve actie om blessureleed te voorkomen zijn sportmassages. De massages bestaan uit verschillende handelingen en komen dan ook in verschillende vormen. De massage is extra intensief en is er niet voor gemaakt om eens lekker te ontspannen. De massage is namelijk puur bedoeld om de doorbloeding en dus de bloedsomloop van de spieren te stimuleren. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd en heeft het meerdere positieve aspecten voor je lichaam. 

Fysiotherapie Haarlem is gespecialiseerd in sportmassages en legt dan ook uitgebreid de voordelen van de massages uit. Een sportmassage Haarlem wordt vooraf goed besproken bij de fysiotherapie Haarlem. Er wordt bijvoorbeeld besproken waar de focus moet liggen tijdens de massage. Het kan natuurlijk zo zijn dat je vooraf weet waar de klachten zich (kunnen) bevinden. Tijdens de massage wordt het dieper gelegen weefsel gemasseerd. Waardoor zowel de spier als het bindweefsel wordt losgemaakt. Dit is een vrij stevige en intensieve massage, maar enorm goed voor de spieren. 

Het effect

Het effect van de sportmassage Haarlem varieert door het doel van de massage. Het kan zijn dat je de massage neemt om zo klachten te voorkomen wanneer je je inspant tijdens het sporten. Dit is een veel voorkomende optie en wordt dan ook zeker aangeraden als je veel sport. Echter is het hierbij belangrijk om de massage goed te plannen. Je kunt de stevige en intensieve massage nog enkele dagen voelen in je spieren. Wanneer je dit ervaart weet je dat de massage goed zijn werk doet en zo kun je voorkomen dat je een blessure oploopt tijdens het sporten zelf. 

De massages zijn ook uitstekend om spierklachten te verhelpen. Ook na het sporten worden de massages regelmatig toegepast. Zoals eerder beschreven zorgt de massage voor een goede bloedsomloop van de spieren en zal de massage het lichaam helpen om afvalstoffen af te voeren. Door het afvoeren voorkom je stijfheid en blessures. Naast het herstellen van de spieren kun je soepeler bewegen en kun je je weer lenig voelen. De massages kunnen dan misschien enigszins pijn doen, maar achteraf voel je je alleen maar opgelucht of vrijer. Door de sportmassage Haarlem van Fysio Forza de fysiotherapie Haarlem voel je je dus weer vrijer, pijnvrij en kun je weer gerust sporten. Ook wanneer je van een lange pauze sporten komt.