voordelen orthopedische rugkussens

De voordelen van orthopedische rugkussens

Het is opvallend hoeveel mensen klachten aan de rug ondervinden. Vaak worden die klachten veroorzaakt door een slechte houding, spierzwakte, een stijve wervelkolom, overgewicht, korte spieren of een beperking aan de heup. Ook verschil in beenlengte, iets dat best veel voorkomt, kan voor rugklachten zorgen, net als bijvoorbeeld een bekkeninstabiliteit. Vaak worden de oorzaken van de rugklachten omschreven als een gevolg van de wijze waarop we tegenwoordig leven. De slechte houding en de te zware belasting gelden als de voornaamste boosdoeners. Wist je wel dat de orthopedische rugkussens een ideale oplossing kunnen zijn als jij ook te maken hebt met klachten aan je rug?

Verkeerde houding en verkeerd tillen

Pas als je hinder ondervindt aan je rug en een rugkussen in de vorm van een rol al lang geen uitkomst meer biedt, merk je hoeveel je eigenlijk met je rug doet. Pas dan besef je ook dat je al tijden hangt in plaats van zit in de stoel op je werk of dat je al jaren veel te zwaar en verkeerd tilt. Met rugklachten beland je vaak bij de fysiotherapeut of zelfs in het ziekenhuis. Vroeger werden er meer operaties aan de rug uitgevoerd dan nu het geval is. Tegenwoordig is blijven bewegen het devies, hoe minimaal – zeker in de beginfase van je rugklachten- dit soms ook mogelijk is. Uitkomst zijn zeker ook de orthopedische rugkussens die tegenwoordig beschikbaar zijn. Je hebt ze in tal van verschillende uitvoeringen en ondertussen maken al miljoenen mensen over heel de wereld gebruik van deze kleine rugkussens.

De orthopedische rugkussens helpen een verkeerde houding te corrigeren

De orthopedische rugkussens helpen een verkeerde houding te corrigeren en bieden altijd op precies de juiste plek ondersteuning, Wat je bij de veel voorkomende rugklachten ziet, is dat speciaal de lordose, de holling onderin je rug, extra ondersteuning behoeft. Dat is iets dat deze rugkussens kunnen bieden. De orthopedische rugkussens dient ter preventie van het aannemen van een verkeerde zithouding en ter behandeling als er al rugklachten ontstaan zijn. In alle gevallen zorgen de orthopedische rugkussens ervoor dat je automatisch een juiste zithouding aan gaat nemen. En dus kun je gerust stellen dat de goede orthopedische rugkussens voorkomen dat je rugklachten krijgt, een aan de andere kant de klachten sterk verminderen als je wel al hinder aan je rug ondervindt.

Mate van hardheid is afhankelijk van de specifieke klachten

Er zijn verschillende soorten rugkussens en zeker is dat de orthopedische rugkussens altijd uitvoerig getest worden voor ze bij de consument terecht komen. De verschillen in de beschikbare rugkussens kunnen zitten in de wijze waarop het kussen gevuld is. Dit kan met schuim zijn, maar even goed met een deel lucht. Je kunt de orthopedisch rugkussens prima gebruiken in de stoel op kantoor, de autostoel en zeker de eetkamerstoel. Alle orthopedische rugkussens zijn uniek wat betreft de hardheid en stevigheid. De mate van hardheid is afhankelijk van jouw specifieke klachten. Want met dergelijke rugkussens dient altijd maatwerk geleverd te worden, omdat geen lichaam en dus ook geen rug hetzelfde is. Overigens zijn er ook orthopedische zitkussens beschikbaar.

Nieuwsgierig geworden naar wat een orthopedisch rugkussen voor jou kan betekenen? De specialisten van MediPreventie helpen je graag verder.