yoga items

Deze yoga items zijn onmisbaar tijdens een thuis yogales

Als yogafan heb je vast de basics zoals yogamatje, een yoga legging of een yogatas in huis. Misschien wordt het tijd om jouw yoga items eens uit te breiden. Die fijne yoga gadgets die je tijdens een yogales gebruikt, zijn namelijk ook online te koop. Zo kun je ze zelf ook thuis gebruiken. In deze blog lees je meer over welke yoga items je voor thuis kunt bestellen.

Yoga blokken

Om de juiste houding aan te nemen bij een yoga oefening kun je yoga blokken gebruiken. Met zo’n blok zorg je er niet alleen voor dat je de oefening juist uitvoert, maar het zorgt er ook voor dat je deze langer kunt volhouden. En mocht je denken dat een yogablok alleen geschikt is voor beginners, dat is niet het geval. Juist ervaren yogi’s en yogini’s gebruiken een yogablok om meer uit hun oefening te halen.

Bolster

Sommige oefeningen zijn comfortabeler wanneer je een yoga bolster, ook wel een yoga kussen, gebruikt. Zeker wanneer je een diepere ontspanning wil bereiken, kan het handig zijn om er een te gebruiken. Dit comfortabele item mag dus absoluut niet ontbreken wanneer je thuis rek- en strekoefeningen uitvoert.

Yoga riem

Bij een aantal oefeningen kan het fijn zijn om hulpmiddelen zoals een yoga riem te gebruiken. Wanneer je bepaalde poses doet die niet helemaal lukken, kan een yoga riem de perfecte uitkomst bieden. Een yoga strap is namelijk een soort verlengde van je armen. Dit is niet alleen handig wanneer je beginner bent, maar ook wanneer je gevorderd bent. Door een yoga strap te gebruiken kun je bepaalde oefeningen namelijk naar een hogere dimensie tillen. Zo haal je nog meer uit yoga oefeningen.

Waterflessen

Herken je dat, dat je na of tijdens een yogales last krijgt van hoofdpijn? Dat komt doordat je te weinig water hebt gedronken gedurende de dag of tijdens de yogales. Zorg daarom dat je voor, tijdens en na de les voldoende water drinkt. Drink minimaal twee liter water per dag en op yoga dagen iets meer. Je zult merken dat hoofdpijn niet langer een probleem is en dat je meer energie hebt. Vind je het lastig om voldoende water te drinken? Dan kan een mooie bedrukte waterfles met een jungle print of in een metallic kleur je daarbij helpen. Zo’n mooie en opvallende fles zorgt er zeker voor dat je niet vergeet om water te drinken.