Ergonomische bureaustoel rugklachten

Ergonomische bureaustoel om rugklachten te voorkomen

Mensen met een kantoorbaan of een ander beroep achter een bureau zitten vaak langdurig in dezelfde houding. Lang in dezelfde houding zitten is ongezond en kan op termijn rugklachten veroorzaken. Lage rugpijn is een van de meest voorkomende klachten door een slechte zithouding en/of een slechte bureaustoel. Een ergonomische werkplek met een ergonomische bureaustoel zorgt voor een betere productiviteit, gezondere zithouding en verbetert de prestaties op de werkvloer. Kies daarom bijvoorbeeld voor deze ergonomische bureaustoelen van OfficeCity.

Voorkom lage rugpijn door een ergonomische bureaustoel

Af en toe lage rugpijn oefeningen doen is vaak niet genoeg om de pijnklachten in je onderrug te verminderen. Daarom is het belangrijk om in een gezondere houding te werken. Tijdens je werkdagen is het aangeraden om af en toe een korte pauze te nemen. Loop bijvoorbeeld even naar de toilet of haal een bakje koffie. Als je de hele dag zit is af en toe even staan al erg goed voor je rug. Deze tip vermindert de pijn in je onderrug, maar lost het probleem niet op. De oplossing is een goede, ofwel een ergonomische, bureaustoel.

Een ergonomische bureaustoel kan je helemaal aanpassen aan het lichaam. Dit zorgt voor een stabiele en gezonde zithouding. Een goede bureaustoel kan op vele manieren versteld worden. Denk bijvoorbeeld aan een verstelbare zithoogte, de ondersteuning van de onderrug, diepte van de zitting, hoek van de rugleuning en de hoogte van de armsteuningen. Door de bureaustoel op de juiste manier af te stellen ontspant je rug, wat zorgt voor een betere bloedsomloop.

Ergonomisch werken is productiever werken

Als je de productiviteit op de werkvloer wilt verhogen is het aanschaffen van een ergonomische bureaustoel een uitstekende keuze. Er is onderzoek gedaan naar ergonomisch werken, waaruit is gebleken dat de productiviteit omhoog gaat. Werknemers vinden het fijn om na een lange werkdag op te staan zonder klachten als lage rugpijn te voelen.