Gewicht verliezen en rugpijn

Gewicht verliezen en rugpijn? Let hier dan op!

Er zijn verschillende soorten eetstoornissen die goed behandeld kunnen worden. Het is wel belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Wanneer je veel gewicht verliest krijg je meer energie, je voelt je beter en krijgt ook minder kans op ziekten. Denk hierbij aan diabetes, slaapapneu, rugpijn, hart- en vaatziekten, depressies of impotentie en verschillende soorten kanker. Het is dus goed om gewicht te verliezen. Er zijn echter ook een aantal bijwerkingen van het vele gewichtsverlies.

Een zere rug

Het is natuurlijk goed dat de mensen veel gewicht verliezen. Het zal mede ook helpen om van die zere rug af te komen. Het komt door het hoge gewicht wat ook een aanslag is op de rug. Door het gewichtsverlies worden alle gewrichten ontzien.

Een strakke huid?

Wanneer je veel gewicht verliest dan zal je niet direct een strak wasbordje krijgen. De sixpack zal nog steeds verstopt zijn onder een laagje huid. Vaak is er namelijk nog veel overtollige huid om de buik. De huid is uitgerekt om plek te geven aan de dikke buik. Als het vet weg gaat dan is de kans klein dat de huid weer elastisch en strak terug gaat naar hoe het ooit was. Het ligt vaak aan de leeftijd en hoe snel je afgevallen bent hoeveel overtollige huid er is. Plastische chirurgie is gelukkig dan wel een oplossing. Het is ook mogelijk om extra spieren te kweken om het zo weer op te vullen. Lees meer Dieet & Gezondheid artikelen en kom alles te weten op dit gebied.

De galstenen

Wanneer iemand veel afvalt dan is het zo dat ze galstenen kunnen ontwikkelen. Het zijn harde knobbels in de galblaas. Het komt omdat er minder vet in het lichaam komt en de galblaas daardoor minder vaak samengeknepen wordt. De gal blijft daardoor in de gal zitten en daardoor ontstaan er galstenen. Je hebt vet nodig om de galblaas goed te laten werken. Vet wordt vaak uitgebannen bij een dieet.  Het is belangrijk om niet al het vet uit het dieet te bannen. Het is namelijk een belangrijke stof voor ons lichaam. Het moet echter niet teveel zijn.