summerbody

Hoe fix je een summerbody?

Na enkele jaren hamsteren gedurende de COVID-19 periode is het weer zo ver. We mogen weer naar festivals, strandfeesten en uit ons dak gaan. Alleen hadden de meesten van ons niet de mogelijkheid om een luxe homegym te bouwen toen de sportscholen gesloten waren. Hoe komen we nu terug in shape en herstellen we onze ‘summerbody’? Hopelijk heb je tijdens de crisis het hardlopen niet op een laag pitje gezet of ben je op zoek gegaan naar een andere sport. Ben je bijvoorbeeld gaan wielrennen, mountainbiken of heb je een sport hoelahoep gekocht

Een juist dieet

Iemand kan nog zoveel sporten, wanneer een dieet niet goed is afgestemd op de persoon en zijn of haar doelen heeft het sporten niet veel zin. Zo is het belangrijk om je lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen. Wanneer je hard aan de slag gaat met je ‘summerbody’ is het belangrijk om niet teveel calorieën te eten, maar wel de juiste voedingsstoffen en vitamines binnen te krijgen. Zo is het slim om je koolhydraten terug te schroeven en verzadigde vetten te vervangen door onverzadigde vetten. Deze zijn terug te vinden in bijvoorbeeld avocado’s, vis en gekookte eieren.

Doorzettingsvermogen

Het doorzetten is vaak het lastigste van een strikt dieet. Er zijn honderden boeken geschreven over motivatie en doorzettingsvermogen, maar je moet het écht zelf willen. Je dient namelijk je gehele levensstijl te veranderen om snel en goed resultaat te behalen. Denk ook zeker niet snelle ‘quick wins’ te behalen, kijk naar de lange termijn. 

Kies een sport die bij je past

Het begint met iets uit te kiezen wat bij je past. Zoek je iets meer uitdaging neem dan een kijkje buiten je comfortzone en schrijf jezelf in voor die kickboksworkshop of neem een les zelfverdediging. Ook kun je ervoor te kiezen om een sport hoelahoep aan te schaffen. Met deze trainingen zijn je buikspieren zo in shape en het is ook nog super leuk om te doen! Daarnaast zijn deze een stuk goedkoper dan een duur fitnessabonnement. Vind je sporten in groepen leuker dan alleen? Dan kun je altijd nog deelnemen aan een groepsles hoelahoep fitness.