gewicht verliezen in de sportschool

Hoe kun je gewicht te verliezen in de sportschool?

Ben je van plan om de uitdaging aan te gaan om onnodige kilo’s te verliezen? Dan is trainen in de sportschool een van de beste manieren. Als je echter nog geen toegewijde sporter bent, dan kan het echter moeilijk zijn om precies te weten waar je moet beginnen. Wil je hulp om optimaal aan jouw cardio- en weerstandstraining te beginnen, vet te verbranden en spieren op te bouwen? Lees dan snel verder voor de beste afvaltips in een notendop!

Doe wat jou een gelukkige sporter maakt

Het is belangrijk om te onthouden dat de oefeningen die effectief zijn om lichaamsvet te verminderen, de oefeningen die je ook echt met plezier en toewijding uitvoert, in plaats van een routine die je elke seconde haat! Met de juiste oefeningen kun je een meer consistente routine aanhouden. Er zijn namelijk veel manieren om calorieën te verbranden, dus zorg ervoor dat je aan de slag gaat met een trainingsplan opstelt dat past bij jouw wensen en behoeften. Mocht je dus echt een extreme hekel hebben aan hardlopen, ga dan ook op zoek naar andere oefeningen die jouw weerstand trainen en je gewicht laten verliezen. 

Zorg voor gezonde voeding en drink meer dan voldoende water

Als je wilt afvallen, dan is een gezond dieetplan misschien wel belangrijker dan jouw sportoefeningen! Zorg ervoor dat je niet eet tenzij je echt honger hebt. Dit betekent dat je wat meer discipline moet kweken en consistent moet zijn met het volgen van een vooraf opgesteld dieet. 

Probeer bepaalde tussendoortjes en voedingsmiddelen met veel suikers en koolhydraten zoveel mogelijk te vermijden en zorg ervoor dat je bord goede koolhydraten bevat, zoals zoete aardappelen of volle granen. Wat betreft het behalen van jouw hoeveelheid aan eiwitten, kies voor voeding zoals kip, eieren tofu, om je lichaam de brandstof te geven die het nodig heeft om jouw sportdoelen te bereiken!

Om jouw hongergevoel te verminderen moet je voldoende fruit eten en altijd water drinken – voor, tijdens en na het sporten. Water is jouw sport- en dieetmaatje, omdat een goede hydratatie je in staat stelt te trainen met de intensiteit die je nodig hebt voor een maximale calorieverbranding.

Werk met professionele begeleiding

Om een efficiënt trainingsschema en een gebalanceerd voedingsplan op te stellen, is een samenwerking met een personal trainer of een fysiotherapeut zeker het overwegen waard. Samen met professionele sportbegeleiders kun je jouw afvalplan afstemmen op jouw specifieke behoeften en wensen. Bovendien kunnen sportspecialisten je helpen om jouw motivatie een oppepper te geven en ervoor zorgen dat je op de juiste manier te werk gaat om op een duurzame manier jouw trainingsdoelen te behalen en blessures te voorkomen. 

Als je op zoek bent naar personaal trainers en een gezonde fysiotherapeutische benadering voor het behalen van betere afvalresultaten, maak dan kennis met AHC Fysiotherapie voor gekwalificeerde professionele begeleiding!