Krachttraining op latere leeftijd

Krachttraining op latere leeftijd is heel belangrijk

Sporten is gezond. Dat is een feit waarvan iedereen weet dat het ook echt waar is. Bewegen en dan met name krachtoefeningen wordt nog belangrijker op het moment dat je ouder wordt. Je spiermassa zal flink afnemen met alle gevolgen van dien. Zo kun je bijvoorbeeld last krijgen van een te hoge bloeddruk, kun je te maken krijgen met hart- en vaatziektes maar ook kun je minder stabiel worden. Om de gewrichten zo min mogelijk te belasten kies je het liefst voor een alternatieve fitness methode. EMS training is daar bijvoorbeeld een goed voorbeeld van. We leggen je uit waarom krachttraining zo belangrijk is op latere leeftijd.

Waarom is krachttraining belangrijk als je ouder wordt?

Krachttraining is één van de dingen die ervoor zorgen dat jouw gezondheid een flinke boost krijgt wanneer je wat ouder bent. Er zijn meerdere onderzoeken naar geweest die dat ook bevestigen. Het zorgt ervoor dat je mobiel blijft en niet afhankelijk wordt van anderen. Krachttraining bij mensen met een hogere leeftijd hebben een positief effect op een hoop dingen, maar we lichten de belangrijkste graag met je uit. Het zorgt er ten eerste natuurlijk voor dat je over meer spiermassa- en kracht beschikt. Daarmee kun je langer taken zelfstandig blijven doen. Van het huishouden tot het maken van een wandeling. Verder zorgt het ook voor een stabiele bloeddruk, een hogere botdichtheid en ook je stemming wordt er stukken beter van.

Hoe vaak moet ik oefeningen doen?

De vraag waarop je graag antwoord wilt hebben is natuurlijk hoe vaak je krachttraining moet doen, om te kunnen genieten van deze gezondheidsvoordelen. Het meest ideale is als je drie keer per week aan krachttraining kunt doen. Als je dat om welke reden dan ook niet redt, kun je ook kiezen voor twee keer per week. Dat is echt het minimum. Het liefst kies je voor oefeningen die alle spiergroepen aanspreken. Dat wordt ook wel een fullbody workout genoemdt. Hiermee train je het gehele lichaam in één keer waardoor het niet nodig is om iedere dag te hoeven zwoegen.