Lage rugpijn en bekkenklachten

Lage rugpijn en bekkenklachten

Heb je last van lage rugklachten en bekkenklachten? Dan kan bekkenfysiotherapie of chiropractie een effectieve behandeling zijn om de pijnklachten te verminderen. Meer dan 80% van de mensen hebben minstens één keer in hun leven last van lage rugpijn. Lage rugpijn komt dan ook veel voor.

In sommige gevallen zijn oefeningen voor je lage rug niet voldoende om de pijnklachten te verhelpen. Problemen in de lage rug kan op verschillende manieren pijnlijk zijn. Je kan zeurende pijn ervaren, maar ook een stijve rug of zenuwpijn met uitstraling naar de benen ervaren veel mensen met lage rugpijn.

Lage rugpijn, hoe ontstaat het?

Bij lage rugpijn worden de klachten vaak veroorzaakt door wervels die ten opzichte van elkaar niet goed bewegen. Hierdoor wordt vaak de tussenwervelschijf verkeerd belast. Dit zorgt voor overbelasting, waardoor pijnzenuwen overprikkeld worden en de bewegingszenuwen minder goed functioneren.

De klachten bij lage rugpijn zijn vaak erg verschillend. De een heeft last van enkel een stijve rug, terwijl de ander last heeft van bekkenklachten of zenuw uitstraling naar de benen. De klachten bij lage rugpijn kunnen daarom vrij identiek zijn. Een goede diagnose is daarom erg belangrijk. Zorg ervoor dat je naar een specialist gaat die kijkt naar de klachten en de mogelijke oorzaak ervan.

Wat kan de oorzaak van lage rugpijn en bekkenklachten zijn?

Er zijn veel mogelijke oorzaken te bedenken die voor deze klachten kunnen zorgen. Echter is het belangrijk om een specialist naar je klachten te laten kijken, zodat iemand die ervoor opgeleid een diagnose stelt. Mogelijke oorzaken van lage rugpijn en bekkenklachten kunnen zijn:

  • Verkeersongeluk
  • Verdraaiing of verkeerde beweging
  • Eenzijdige belasting
  • Verkeerde belasting
  • Artrose, slijtage of degeneratie
  • Slechte werkhouding met weinig afwisseling en beweging (kantoorbaan)
  • Hormoonspiegel verandering tijdens je zwangerschap
  • Spanning, stress, ziekte, vocht, kou en vermoeidheid

Klachten aan je onderrug en bekken laten behandelen door een specialist? Deze bekkenfysiotherapie in Hilversum bij Fysio Douma staat erg goed bekend!