orthopedie

Ontdek hoe orthopedie jou kan helpen

Ben jij een echte sportliefhebber, maar merk jij dat het bewegen steeds moeilijker wordt? Dan is de kans ontzettend groot dat er iets aan de hand is met jouw botten, spieren, banden, pezen of gewrichten. Om jouw klachten te verhelpen is het verstandig om langs een orthopeed te gaan. Dit is een specialist die alles weet over de beweging van het lichaam en jou helpt om weer vitaal te bewegen. Niet voor niets is orthopedie al jaren dé oplossing voor mensen die kampen met slijtage van de knie of heup. Benieuwd naar wat een orthopeed voor jou kan betekenen? Lees snel verder en wie weet kan jij binnenkort weer zorgeloos bewegen!

Wat doet een orthopeed precies?

Wanneer je langs de orthopedie in Groningen gaat dan is de orthopeed diegene die de oefeningen met jou uitvoert en aan de hand hiervan bekijkt welke lichaamsdelen aandacht nodig hebben. Voorafgaand aan jouw bezoek aan de orthopeed bespreek je samen welke klachten jij ervaart. Het is dan voor de orthopeed mogelijk om een onderzoek uit te voeren aan de hand van verschillende oefeningen. Denk hierbij onder andere aan de gewrichten, botten en spieren.

Zodra jouw orthopeed weet waar jouw klachten vandaan komen, dan kan de behandeling beginnen. Een behandeling bij de orthopedie is een langdurend proces dus houdt er rekening mee dat je af en toe moet terugkomen voor bepaalde controles en behandelingen.

Operatie als gevolg van slijtage

In sommige gevallen is het helaas noodzakelijk om een operatie te ondergaan. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij te veel slijtage aan bepaalde gewrichten of botten. Wanneer hier sprake van is, dan zal je een heupoperatie of een knie operatie moeten ondergaan. Het herstellen hiervan duurt langer maar uiteindelijk zal je merken dat niet of nauwelijks meer last hebt van pijn. Bovendien is het belangrijk om te weten dat er bij deze soorten operaties een heupprothese of een knieprothese worden geplaatst. Na de operatie mag je gelijk weer bewegen alleen moet je een tijdje op krukken lopen. Voorkom dus ergere klachten door vroegtijdig langs een orthopeed te gaan!