Rugpijn behandelen met fysiotherapie

Rugpijn behandelen met fysiotherapie

Helaas komt rugpijn vandaag de dag veel voor. Het kan talloze oorzaken hebben. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan het aannemen van een verkeerde houding of zwaar werk. Je dagelijkse activiteiten kunnen hierdoor beïnvloed worden en dat is iets wat je natuurlijk niet wilt. Een fysiotherapeut kan jou helpen om van deze klachten af te komen met behulp van een behandeling. Kies bijvoorbeeld voor fysiotherapie Maastricht.

Fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in rugpijn

Rugpijn is één van de dingen waarin de meeste fysiotherapeuten in zijn gespecialiseerd. Tijdens je eerste afspraak zal er worden gekeken naar de oorzaak van het probleem en wordt er een persoonlijke plan van aanpak voor je gemaakt. Zo wordt het eindelijk mogelijk om minder last te hebben van je rugpijn waardoor je dagelijkse bezigheden weer kunt oppakken. Er kan gewerkt worden met verschillende behandelmethoden. Afhankelijk van jouw situatie wordt er gekeken wat het beste bij je past. Dan kan bijvoorbeeld manuele therapie zijn maar ook oefentherapie.

Verschillende behandelmethoden

Zoals zojuist gezegd kan er gebruik worden gemaakt van verschillende behandelmethoden. Er wordt vaak gekozen voor oefeningen. De rugspieren worden hiermee sterker en tegelijkertijd kan het ook ontspannen waardoor de pijn minder wordt. Het zorgt er tevens ook voor dat je rug wordt gestabiliseerd. Er kan ook worden gekozen voor manuele therapie. Verder zal de fysiotherapeut ook uitgebreid met je doornemen wat je allemaal kunt doen om in de toekomst rugpijn te voorkomen of verminderen. Zo wordt er bijvoorbeeld uitgelegd welke houding je in een bepaalde situatie moet aannemen.

Fysiotherapie is effectief bij rugpijn

De meeste mensen die last hebben van rugklachten, hebben baat bij fysiotherapie. Het is dus zeker de moeite waard om eens een afspraak te maken met een fysiotherapeut bij jou in de buurt. De pijn kan worden verminderd door slechts een aantal aanpassingen in je gewoontes maar ook door diverse soorten therapieën die we eerder hebben besproken. Op het moment dat je een fysiotherapeut wilt bezoeken is het niet nodig om eerst een afspraak te maken met je huisarts. Een verwijsbrief is tegenwoordig niet meer nodig. Kijk wel even na of jouw zorgverzekeraar een contract heeft met de fysiotherapeut die je wilt bezoeken, anders kom je voor hoge kosten te staan.