Rugpijn

Rugpijn op kantoor, hoe komt het en hoe voorkom je het?

Er is niets vervelender dan rugpijn te hebben terwijl je op kantoor aan het werk bent. Wist je dat je rugpijn op kantoor vaak kunt voorkomen of in ieder geval kunt verminderen? De oplossing voor rugpijn is ergonomisch werken. Wanneer je in een gezonde werkomgeving aan de slag gaat, zit je zowel fysiek als mentaal beter in je vel. Merk je dat de kantoormeubelen de oorzaak van je rugpijn zijn? Informeer dan eens bij je werkgever naar ergonomische kantoormeubelen.  In deze blog lees je wat de meest voorkomende oorzaken van rugpijn op kantoor zijn en ontvang je een aantal tips waarmee je de rugpijn kunt verminderen of zelfs kunt voorkomen.

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van rugpijn na werken op kantoor?

Rugklachten ontstaan vaak op het moment dat je te weinig sport of beweegt. Dit zorgt ervoor dat je rugspieren afzwakken en je ze sneller zal belasten. Wanneer je een zittende baan hebt, is dit belastend voor je wervelkolom. Wanneer je te lang achter elkaar zit, begint je rug vanzelf boller te gaan staan. Dit zorgt ervoor dat meerdere spieren in je lichaam extra belast raken. Wanneer er onvoldoende variatie in je lichaamshouding plaatsvindt, kan je rug er direct onder gaan lijden. Zorg er dus voor dat je gedurende een werkdag op kantoor voldoende afwisselt tussen staand en zittend werken. Zorg er ook voor dat je een aantal keer van je werkplek afkomt om een bak koffie of thee te halen.

Een ergonomische bureaustoel kan ervoor zorgen dat je minder rugklachten ervaart. Dit komt doordat je een betere zithouding voor jezelf kunt creëren. Hieronder krijg je een aantal tips die je helpen om rugpijn tijdens je werk op kantoor te voorkomen of te verminderen.

Met deze tips voorkom of verminder je rugpijn op kantoor

Merk je dat je vaak last hebt van je rug na een werkdag op kantoor? Dan geeft je lichaam eigenlijk aan dat je te weinig beweegt. Het is natuurlijk onmogelijk om tijdens je werkdag uren te bewegen, maar je kunt al een groot verschil maken voor je rugpijn als je bijvoorbeeld voor een sta-zit bureau kiest. Het variëren in je werkhouding kan al een positief effect op je rug hebben. Verder is het belangrijk dat je het bureau en je bureaustoel op de juiste hoogte voor je lengte afstelt. Hierdoor kun je een gezonde werkhouding voor jezelf creëren. Je zou ook je beeldscherm en toetsenbord op de ideale afstand kunnen plaatsen, zodat je ook je schouders en nek kunt ontlasten.