Spit oefeningen

Rugpijn kan erg veel last en ongemak veroorzaken. Het is een veel voorkomende kwaal die helaas bij veel mensen pijnklachten veroorzaakt. Wanneer het bij mensen ‘in de rug schiet’ spreek je van spit. Eigenlijk is spit een verzamelnaam voor verschillende lage rugklachten die zonder aanwijsbare oorzaak ontstaan. Pijnklachten die voortkomen uit een andere aandoening vallen dus niet onder deze noemer. Spit wordt ook wel lumbago genoemd en is meestal van voorbijgaande aard. Bij pijnklachten door spit is het belangrijk om te weten dat je er zelf ook wat aan kan doen en dit zelfs kan voorkomen!

Hoewel spit plotseling voelbaar is omdat het voor een pijnscheut in de onderrug zorgt is het niet zo dat het dan pas ontstaat. Al een ruime tijd voordat het in je rug schiet gaat het mis in je rug. De acute pijnscheut is de daadwerkelijke grens die overschreden wordt, een bom die barst. De pijn door spit kenmerkt zich door een plotse pijnscheut in de onderrug die kan uitstralen naar de zijkanten. Een zeurende pijn blijft aanwezig in de rug en van tijd tot tijd kan er weer een pijnscheut opkomen.Spit oefeningen

Spit is goed te behandelen door het doen van de juiste oefeningen binnen de grenzen die je lichaam aangeeft. Met deze oefeningen kan je spit ook helpen voorkomen. Immers zorgen de oefeningen ervoor dat je onderrug sterker wordt en je je rug minder snel verstuikt of verrekt. En leer je om op de juiste manier te bewegen, tillen en sporten.