Thuisstudie massage bij rugklachten

Thuisstudie massage bij rugklachten

Wil jij graag mensen helpen met hun rugklachten? Er zijn tal van cursussen en opleidingen waar je rugpijn leert behandelen. Maar wist je dat er tegenwoordig ook steeds meer thuisstudies zijn? Je leert dan vanuit thuis alle theorie. Middels speciale praktijkdagen leer je natuurlijk ook de fijne kneepjes van het vak. Maar wat houdt zo’n thuisstudie masseren in, en hoe werkt het? In deze blog van Thuisstudiezoeken.nl lees je er meer over. Direct meer info of inschrijven. Misschien is de thuisopleiding massagetherapeut wel iets voor jou!

Wat is een thuisstudie?

Middels een thuisstudie leer je een vak vanuit huis. Na het aanmelden ontvang je meestal digitaal jouw lesmateriaal. Bij de thuisstudie masseren krijg je natuurlijk ook veel filmmateriaal. Je kunt op jouw eigen tempo het materiaal bestuderen en bijbehorende examens maken. Soms zijn er speciale praktijkdagen waar je – onder begeleiding van een vakdocent – de echte kneepjes van het vak leert.

De rug masseren is natuurlijk voor een groot deel praktijk. Maar onderschat ook de theorie niet. Er zijn allerlei huid- en bindweefsel technieken, verschillende nekstrijkingen en het is ook belangrijk dat je leert over de anatomie van het menselijk lichaam. Deze theorie kan je op jouw eigen tempo doornemen. Wanneer je kiest voor zo’n thuisstudie bij bijvoorbeeld NHBO of NHA dan krijg je direct toegang tot het de online leeromgeving. Hier vind je al het materiaal en kan je direct beginnen met studeren. Het mooie is dat je dit op eigen tempo kunt doen. Heb je een drukke periode met werk en gezin? Dan kan je het wat rustiger aan doen.

Handig: online instructiefilms bekijken

De rug masseren en daardoor rugpijn verminderen of verhelpen bij cliënten is vooral veel oefenen. Daarbij is het erg leerzaam om naar experts te kijken. Middels een massage thuisstudie krijg je dan ook toegang tot speciale instructiefilms. Dit zijn films die jou op een laagdrempelige manier laten kennismaken met algemene massage, en natuurlijk rugmassage. Alle technieken komen uitgebreid voorbij. Je kunt dit zovaak bekijken als je wilt.

  • Dankzij een thuisstudie masseren kan je op jouw eigen tempo het gewenste diploma behalen
  • In de digitale leeromgeving vind je alle theorie en handige instructiefilms
  • Bij sommige thuisopleidingen wordt dit verrijkt met praktijkdagen of examendagen
  • De kosten van een thuisstudie zijn vaak lager dan cursussen op lcoatie
  • Een ander voordeel is dat je het in jouw eigen tempo kunt doen. Je zit niet vast aan vaste avonden of momenten