beste slaaphouding

Wat is de beste slaaphouding?

Veel mensen ervaren rugklachten, nekpijn of migraine gedurende de dag. Vaak is een slechte houding de oorzaak van dergelijke kwalen. De afgelopen periode wordt er veel gefocust op het aannemen van goede werk- en zithoudingen. Men werkt immers vaker thuis en er wordt minder bewogen. Maar niet alleen werkhoudingen zijn belangrijk: het aannemen van een goede slaaphouding is uitermate belangrijk voor de gezondheid.

Algemene tips

Een goed matras doet wonderen voor het voorkomen van een stijve rug of nek. Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende soorten matrassen op de markt. Een traagschuim matras is populair aangezien het materiaal zich vormt naar het lichaam en deze een goede ondersteuning biedt. Sommigen zijn allergisch voor chemicaliƫn of synthetische stoffen die zich in veel matrassen bevinden. Een ecomatras van bijvoorbeeld Una Matras is dan een goed alternatief. Daarnaast is een goed en comfortabel kussen noodzakelijk voor het hebben van een goede nachtrust. Sommigen prefereren een laag en zacht kussen terwijl anderen houden van een hoog en hard kussen: het is dus echt een persoonlijke keuze. Er zijn ook diverse materialen aan kussenvullingen beschikbaar. Verenkussens zijn wereldwijd geliefd en staan bekend om kwaliteit en comfort.

Tips voor tijdens het slapen

Er zijn verschillende typen mensen. Zo zijn er de rugslapers, de zijslapers en de buikslapers. Er is veel onderzoek gedaan omtrent slaaphoudingen. Voor alle typen slapers is het belangrijk om recht te liggen in bed. De beste slaaphouding is die waar de nek en de rug neutraal staan. De zijligging is daar het beste voor. Het is wel belangrijk dat de romp niet te ver naar voren staat. Het is aan te raden om een lichaamskussen te gebruiken. Hierdoor zal het lichaam niet te ver naar voren of achter draaien waardoor de rug en nek stabiel blijven gedurende de nacht. En nee, een lichaamskussen is niet alleen voor zwangere vrouwen. Het is comfortabel voor iedereen. Een buikligging wordt sterk afgeraden aangezien de nek zijwaarts gedraaid is. Op die manier zal men gebroken wakker worden en dat is absoluut niet de bedoeling. Eenieder streeft immers naar klachtenvrij slapen