opzetzwembad

Wat kan een opzetzwembad voor je betekenen bij rugklachten?

Vanuit je slaapkamerraam zo met de glijbaan je eigen zwembad in plonzen. Dat is toch de droom van ieder kind? Het is te begrijpen dat je nog even twijfelt over het glijbaan vanuit het raam gedeelte. Maar met de optie van een opzetzwembad is een heerlijk zwembad voor in je eigen tuin wel heel goed te bereiken. Waarom zou je kiezen voor een opzetzwembad als je wilt zwemmen om bijvoorbeeld rugklachten te verminderen? Dat leggen we graag uit.

  1. Met jouw eigen opzetzwembad til jij je ontspanningsmomenten naar een hoger niveau. Ga jij na een lange dag even relaxen in het zwembad, dan kan dit meteen echt het gevoel geven dat je even op vakantie bent. In de weekenden heb je er eindeloos plezier van. En heb jij zelf even geen behoefte om te zwemmen, dan houdt het zwembad in ieder geval je kinderen bezig zodat jij rust hebt. Deze ontspanning zal ook jouw rugspieren laten ontspannen, waardoor klachten verminderen.
  2. Je kunt je kinderen meenemen op een verre vakantie of een lange warme autorit maken voor een vakantie in het buitenland. Maar grote kans dat zij met een opbouwzwembad in eigen tuin zich net zo goed vermaken.
  3. De voordelen en nadelen van een opzetzwembad ten opzichte van anderen typen zwembaden? Een opzet zwembad is verkrijgbaar in grote afmetingen tot wel bijna 10 meter. Dit is voor een opblaasbaar zwembad niet mogelijk. Ook hoef je jezelf niet buitenadem te pompen of te blazen. Je kunt het bad vaak binnen tien minuten opzetten. Aan het eind van het zwemseizoen haal je het gewoon weer weg. En mocht je gaan verhuizen, dan neem je het opzetzwembad gewoon mee. Dat kan dan meer niet met een ingegraven zwembad. Bovendien is een opzetzwembad in vergelijking met een traditioneel ingegraven zwembad vele malen betaalbaarder. Waar het laten aanleggen van een ingegraven zwembad tienduizenden euro’s kost, kan je een groot opzetzwembad kopen voor een paar honderd euro.
  4. Jij krijgt de gezelligste zomer ooit. Iedereen wil bij je langskomen om van het zwembad te genieten. Aan aanloop zal je geen gebrek hebben. Spontane zwembadborrel anyone?
  5. Opzetzwembaden zijn er in allerlei verschillende maten en vormen, waardoor er voor alle tuinen een passende optie te vinden is. De allergrootste maten zijn natuurlijk niet voor iedereen weggelegd omdat je daar toch wel behoorlijk wat ruimte voor nodig hebt. Maar ook kleinere baden gaan jouw zomerbeleving een flinke upgrade geven.
  6. Zwemmen heeft vele gezondheidsvoordelen. Met jouw eigen zwembad in de tuin kost het jou geen enkele moeite om meerdere keren per week of zelfs elke dag even te zwemmen. Je botten en spieren worden er sterker van en ook je longinhoud heeft er baat bij. Ook het risico op hart- en vaatziekten kun je verlagen door regelmatig actief te zwemmen.
  7. Door s ’ochtends de dag te beginnen in het zwembad kan het bijna niet anders dat jij helemaal wakker en met een goed humeur aan de dag begint.