Wat kan je leren van rugpijn

Wat kan je leren van rugpijn?

Niet alle rugpijn heeft serieuze medische aandacht nodig. In de meeste gevallen zal rugpijn, hoewel ongemakkelijk en pijnlijk, vanzelf verdwijnen zonder dat er speciale zorg of medicijnen nodig zijn. Maar, wanneer je de oorzaken en symptomen begrijpt, ben je beter in staat om met rugpijn om te gaan en de juiste behandeling te kiezen. Gelukkig zijn er verschillende rugpijn remedies die kunnen helpen om de symptomen te verlichten.

Veel pijnstillers die je kunt vinden in uw plaatselijke supermarkt of drogisterij zorgen voor een effectieve verlichting van de rugpijn. Een goede, maar wel tijdelijke oplossing.

Nog een paar kwaaltjes en hun oplossingen

Wat voor veel mensen met oorpijn lijkt te werken is een warme handdoek of ijscompres. Plaats de handdoek of het ijskompres op het aangetaste oor, niet langer dan tien minuten. Verplaats het na tien minuten naar het andere oor als je oorpijn hebt in beide oren.

Kauwgom: Dit is waarschijnlijk de meest praktische oplossing, vooral als de oorpijn verband houdt met de verschillen in luchtdruk van bijvoorbeeld een vliegreis of een trektocht door heuvels of bergen.

Kleine pijntjes

Pijnen en kwaaltjes die niets te maken lijken te hebben met de oren kunnen toch ook de oorzaak zijn van gehoorbeschadiging of oorpijn. Ongemak en pijn in de gewrichten van de nek, keelpijn, kiespijn en hoofdpijn, het kunnen tekenen of de oorzaak zijn van gehoorproblemen. En vergeet de gewone verkoudheid niet. Ook bij kleine pijntjes geldt dus; controleer je gehoor.

Advies inwinnen bij een audicien voor het vaststellen van eventuele gehoorbeschadigingen, het doen van een zogenaamde hoortest, kan helpen verdere beschadiging te voorkomen. Eens per jaar of vaker een test laten doen is een vaak gehoord advies.
Een gehoorapparaat is in deze tijd veel minder opvallend, maar vooral veel effectiever, dan in het verleden. Ook de kosten zullen over het algemeen erg meevallen. Een gehoorapparaat kost tussen de vijfhonderd en vijftienhonderd euro, ongeacht de vergoeding van uw verzekering. Let ook op de nieuwe regelingen voor vergoedingen.

Hoe voorkom je gehoorbeschadiging?

Er zijn verschillende praktische dingen die je kunt doen om oorpijn of gehoorbeschadiging te voorkomen. De eerste stap is om nooit met een voorwerp als een wattenstaafje in je oor te prikken. Vermijdt ook lawaaierige omgevingen, vooral met hoge geluiden of voortdurend lawaai.