personal training aan huis

Wat zijn de voordelen van personal training aan huis?

Iedereen weet dat het goed is voldoende te bewegen, ‘gezond’ te eten en een gezonde leefstijl aan te houden om zo lang mogelijk fit te blijven. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. In de praktijk blijkt vaak dat het toch voor veel mensen lastig is om de stap te zetten naar een sportschool. En als die eerste stap is gezet, is het nog de kunst om voldoende gemotiveerd te blijven om ook daadwerkelijk wekelijks te gaan sporten.

Sporten in een sportschool

Wat lastig is als je gaat sporten in een sportschool, is vaak dat je niet goed of minder begeleid wordt of geen duidelijke toelichting krijgt over welke apparaten je nu waarvoor kunt gebruiken. Dan is het ook nog maar de vraag of je deze op de juiste manier gebruikt als je eenmaal aan de slag gaat. Doe je dit niet, dan is de kans op blessures ook nog eens groter. Kijk bijvoorbeeld ook eens voor EMS training, dit is training door middel van elektrische spierstimulatie, waarbij je veel vet verbrand en goed uitgedaagd wordt.

Trainingsschema

Heb je echt moeite om de motivatie en kracht te vinden om zelf te gaan sporten, maar wil je toch het door jouw gewenste resultaat behalen? Dan kan trainen met een personal trainer de oplossing zijn. Het kost uiteraard meer dan een abonnement op de sportschool, maar als je daar toch niet naar toe gaat, is dat uiteindelijk helemaal zonde van je geld. Men vergeet ook vaak dat fitness eigenlijk maatwerk is. Ieder heeft zijn eigen struikelblokken, doelen en uithoudingsvermogen. Trainen met een professionele trainer zorgt dan ook voor resultaat op maat. Hoe fijn is het ook als deze personal trainer aan huis komt?

Voordelen van een personal trainer

Een personal trainer is een professional en kan een op maat gemaakt trainingsschema opstellen en daarbij rekening houden met voldoende afwisseling tussen cardio, gewichtstraining of lenigheid. Een training precies afgesteld op jouw conditie, jouw lichaamstype, jouw mogelijkheden en dat in afgestemd op jouw drukke werkschema. Met een personal trainer aan huis sport je altijd samen, waardoor je steeds uitgedaagd wordt om je grenzen te verleggen. Alle trainingstijd is voor jou, waardoor je het uiterste uit de trainingstijd haalt en je kan veel minder makkelijk onder je training uitkomen; je hebt een stok achter de deur. En is dat dan ook nog je eigen voordeur (of tuin), dan train je comfortabeler dan in een gym en je hoeft niet te schrikken van al die afgetrainde mensen om je heen. Let’s go!