supplementen rugpijn

Zijn er supplementen voor rugpijn?

Velen hebben wel een last van rugpijn. De rugklachten die je dan ervaart zijn natuurlijk altijd vervelend, vooral als de klachten je van je dagelijkse activiteiten houden. Bewegen en het uitvoeren van bepaalde oefeningen zijn zeer belangrijk als het gaat om het verminderen van klachten en herstel, maar wist je dat er voor rugpijn supplementen zijn die je kunnen helpen met je klachten?

Supplementen voor rugpijn

De volgende supplementen kunnen helpen met het verminderen of verhelpen van jouw rugklachten:

  • Vitamine C
  • MSM supplementen
  • Glucosamine
  • Omega 3 visolie

Vitamine C

De reden dat Vitamine C kan helpen bij rugpijn is omdat het spierweefsels beschermt. Vitamine C is een belangrijk onderdeel van ons lichaam omdat het onze weefsels intact houdt. Vitamine C kan dus helpen bij rugpijn, maar is in het algemeen ook belangrijk voor ons lichaam. Wanneer er een tekort is aan Vitamine C kan het als supplement dus uitkomst bieden voor rugpijn.

MSM supplementen

MSM is een verbinding is ons lichaam dat belangrijk is voor meerdere lichaamsprocessen. Hoewel het wel in voeding te vinden is (vooral groente en fruit), is dat niet altijd voldoende. MSM helpt mensen met hun gewrichten en is daarom geschikt als supplement voor rugpijn.

Glucosamine

Glucosamine is een van de rugpijn supplementen die veel wordt gebruikt omdat het ondersteuning biedt aan het kraakbeen. Het kraakbeen is een belangrijk weefsel voor de gewrichten en glucosamine wordt gebruikt om dit weefsel te herstellen en aan te maken. Door glucosamine supplementen te gebruiken ondersteun je het kraakbeenweefsel wat ervoor kan zorgen dat je rugklachten verminderen of verholpen worden.

Omega visolie

Omega 3 visolie supplementen wordt eigenlijk voor vele klachten ingenomen, omdat het een zeer belangrijk vetzuur is dat het lichaam zelf niet kan aanmaken. Omega 3 visolie kan gebruikt worden als rugpijn supplement omdat het de ontsteking van het kraakbeen kan verminderen. Als je door die ontsteking last van je rug hebt, kan Omega 3 visolie dus helpen met het verminderen of verhelpen van je klachten.

Waarom zou je bij rugpijn supplementen innemen?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er supplementen die veel hulp kunnen bieden bij rugklachten. Daarnaast hebben supplementen vaak in het algemeen voordelen voor het lichaam en je gezondheid. Het is wel aangeraden om supplementen voor rugpijn te gebruiken in combinatie met voldoende beweging en gerichte oefeningen om je rugklachten zo goed mogelijk te verhelpen.